Where to eat good seafood in Istanbul?

trudyskeen4

29 Kasım 2019

Yorum yapılmamış

İstanbul'da iyi Deniz Ürünleri Nerede Yenir ?

Marmara ve Karadeniz’in etrafında inşa edilen İstanbul, “meyhane” adı verilen balık restoranlarıyla doludur. Bu tesisler, Bizans imparatorluğundan beri varlar, kıyı kentlerindeydi ve bir şeyler atıştırırken içmek isteyen denizcileri karşıladı. Şarap içemeyen Müslümanların rakıya geri düştükleri, Uzo ya da Pastis’e benzer anasonlu bir alkol olan Osmanlı döneminde gelişti.

Tatiliniz boyunca her köşesinde bir “meyhane” ye çarpabilirsiniz, bu konuda ilk gördüğünüze girmemenizi, eski şehirdeki ve Galata Köprüsü’nün altındakilerden uzak durmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz: çiftlik balıkları ve fahiş fiyatlar Düşük bir kalite ne yazık ki çok sık!

Bu işyerlerinde genellikle meze yerken mezeleri yedikten sonra rakı içiyoruz. Bu tür bir yemek “rakı-balık” yapalım (“rakı-balık”) ifadesini doğurdu. Bu bir Türk geleneğidir, “rakı-Balık” genellikle saatlerce sürer ve tüm konuşma konuları tartışılır. Bu gerçekten çok samimi bir yemek, konaklamanız sırasında mutlaka bir zorunluluktur.

Boğaz geziniz sırasında görkemli bir şehir panoramasına hayran kalacaksınız; pek çok anıt, Dolmabahçe ve Beylerbeyi’nin büyük sarayları, Galatasaray Üniversitesi ve diğerleri gibi tekneyle tam olarak görülebilir… Ayrıca 620 İstanbul’un Yalınlarına (Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma büyük ahşap evler) ve özellikle hayran kalacaksınız asma köprüler. Bazı günler yunusları bile görebiliyorsun.

Boğaz’ı keşfetmek için sahip olacağınız farklı seyir seçeneklerinin bir özeti:

– İki saatlik kısa turlar sunan ve halka açık tekneler ve 150 kişiye kadar olan teknelerde daha uzun turlar.

– En fazla 12 katılımcı içeren küçük bir grupta seyir ve rehber

– Özel bir tekne kiralamak.